ההזמנות לחג הפסח נפתחו! להזמנה לחצו כאן

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
מתכונים

סלט חצילים של אבא עוזי (טבעוני)

התמונה הקבועה ביום שישי בצהריים בבית הוריי בילדותי הייתה של אימי האהובה שושנה על התבשילים, ואבי עוזי יחד איתה, לנצח אחראי על הכנת מגוון אינסופי של סלטים לארוחת השבת. לתמונה הזו יש גם פסקול- הוריי שאהבו מאוד מוזיקה יוונית, בישלו תמיד לצלילי אריס סאן ויורגוס דאלארס. סלט החצילים המיוחד הזה שאבי מכין עד היום, מחזיר אותי תמיד לתקופות הילדות היפות הללו והמתכון הזה הוא לכבודו.

 

מצרכים ל 6 מנות:

  • 3 חצילים.
  • מלח גס.
  • שמן לטיגון.

 

מרכיבי הסלטון:

  • 5 פלפלים אדומים קלופים, חתוכים לרצועות דקות.
  • 5 מלפפונים כבושים במלח, חתוכים לרצועות דקות.
  • בצל סגול חצוי פרוס דק.
  • בצל ירוק (4 גבעולים) פרוסים.
  • כוס פטרוזיליה קצוצה.
  • ½ כוס מיץ לימון טרי.
  • מלח לפי הטעם.

 

אופן הכנה:

פורסים את החצילים לפרוסות בעובי ½ סנטימנטר, מפזרים מלח גס ונותנים לחצילים להגיר נוזלים. לאחר שהחצילים הגירו נוזלים, מטגנים (שמן בגובה 1 ס"מ) עד לקבלת גוון שזוף. מוציאים לנייר סופג.

מסדרים את פרוסות החציל על צלחת הגשה. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלטון ומפזרים מעל החצילים.